AhMeD fAThY lOvErS
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

AhMeD fAThY lOvErS


 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالصورالتسجيلدخول

 

 كبدة اسكندرانى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الملاك الحارس

الملاك الحارس


عدد المساهمات : 108
نقاط : 214
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/06/2010

كبدة اسكندرانى Empty
مُساهمةموضوع: كبدة اسكندرانى   كبدة اسكندرانى Icon_minitimeالجمعة يونيو 18, 2010 10:43 am

المقادير:

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة


الطريقة:

- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الملاك الحارس

الملاك الحارس


عدد المساهمات : 108
نقاط : 214
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/06/2010

كبدة اسكندرانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبدة اسكندرانى   كبدة اسكندرانى Icon_minitimeالجمعة يونيو 18, 2010 10:45 am

انا كتبت باسهل الطرف واللى عايز حاجة انا تحت امره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كبدة اسكندرانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
AhMeD fAThY lOvErS :: القسم الاجتماعى :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: